Αρχική Επικοινωνία Περιεχόμενα
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ
ΑΚΟΗ
ΠΕΡΙ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΣΥΣΚΕΥΕΣ-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΟΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
 
 
Αστυδάμαντος 5
Παγκράτι
(Πλατεία Μεσολογγίου)
Αθήνα ΤΚ - 116 34
Τηλ. 210 72 47 400
 
 
» Αρχική » Μύθοι και Αλήθειες
Μύθοι και Αλήθειες
Μύθοι και Αλήθειες
 
Είναι αλήθεια πως υπάρχει ελλιπής ενημέρωση γύρω από την βαρηκοΐα και ειδικά τα ακουστικά που φορούν οι πάσχοντες. Ο πολύς κόσμος επηρεάζεται από απόψεις διαφόρων που είτε είχαν κάποια κακή εμπειρία στο παρελθόν, είτε αυτοδιαφημίζονται ως παντογνώστες.

Η τεχνική μας κατάρτιση σε συνδυασμό με την μακροχρόνια πείρα μας γύρω από το αντικείμενο, μας υποχρεώνει να παραθέσουμε ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίζετε τις αλήθειες από τους μύθους.
 
ΜΥΘΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ
 
Η βαρηκοΐα μου είναι ελαφρά και δεν χρειάζομαι να φορέσω ακουστικό ακόμα. Όταν χειροτερέψει, τότε μόνο θα αγοράσω. Μόνο ένας ιατρός ΩΡΛ, αφού σας εξετάσει, θα σας υποδείξει να προβείτε στην αγορά ακουστικού βαρηκοΐας ή όχι ακόμα. Αν όμως νοιώθετε προσωπικά την ανάγκη και θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τότε επισκεφτείτε ένα Κέντρο Ακοής και ζητήστε την γνώμη του υπεύθυνου Ακοοπροθετιστή. Συζητήσετε μαζί του για πρόβλημα σας. Η επίσκεψη θα είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς υποχρέωση αγοράς ακουστικού.
 
Κάποιος γνωστός μου που αγόρασε ακουστικό, μου είπε πως δεν το φοράει γιατί σφυρίζει συνέχεια και τον ζαλίζει. Κανένα ακουστικό βαρηκοΐας δεν σφυρίζει, αν η ρύθμιση είναι σωστή και η εφαρμογή του στον ακουστικό σας πόρο είναι η αρμόζουσα. Αν ο γνωστός σας εξυπηρετήθηκε από κάποιο αναγνωρισμένο Κέντρο Ακοής, συμβουλεύστε τον να επισκεφθεί το Κέντρο όπου το αγόρασε και να ζητήσει να του διορθώσουν την ρύθμιση ή να του αντικαταστήσουν το κέλυφος του ακουστικού του. Ίσως να μην φταίει καν το ακουστικό, αλλά ο ίδιος να μην ξέρει πως να το εφαρμόζει σωστά στο αυτί του.
 
Τα προβλήματα ακοής είναι σπάνια στους νέους ανθρώπους. Η βαρηκοΐα και η χρήση ακουστικών, είναι σημάδι γήρανσης του ανθρώπου. Μόνο οι γέροι και οι γριές τα χρησιμοποιούν. Η βαρηκοΐα δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Μωρά γεννιούνται βαρήκοα και το μεγαλύτερο ποσοστό πασχόντων είναι ηλικίας 45 με 64. Μόνο το 37% των βαρήκοων είναι ηλικίας 65+. Περίπου το 10% του πληθυσμού της γης, πάσχει από κάποιο βαθμό βαρηκοΐας και από διάφορες αιτίες.
 
Κάπου άκουσα πως τα ακουστικά βαρηκοΐας θα καταστρέψουν την ακοή μου. Το αντίθετο. Φορώντας ένα ακουστικό βαρηκοΐας, αποτρέπεται η φθορά της ικανότητος του εγκεφάλου σας να ερμηνεύει τους ήχους. Επίσης, επαναφέρει την ευαισθησία του ακουστικού νεύρου και την καλή λειτουργία του.
 
Κάποιος που πάσχει από βαρηκοΐα, σημαίνει πως οι ήχοι που ακούει δεν είναι αρκετά δυνατοί. Κάθε ήχος που ακούμε, εμπεριέχει ένα φάσμα από διαφορετικές συχνότητες. Οι συχνότητες και η ένταση που τις ακούμε, αποτυπώνονται στο ακουόγραμμα της εξέτασης της ακοής μας. Τα ακουστικά βαρηκοΐας ρυθμίζονται στο να ενισχύουν την ένταση των συχνοτήτων που είναι προβληματικές. Όχι όλες.
 
Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν μπορούν να απομονώσουν τους ενοχλητικούς ήχους του περιβάλλοντος. Αυτό ήταν εν μέρει σωστό πριν λίγα χρόνια με τα παλαιά αναλογικά ακουστικά βαρηκοΐας. Σήμερα τα ψηφιακά ακουστικά μειώνουν αισθητά τους θορύβους του περιβάλλοντος. Μερικά δε από αυτά διαθέτουν πλήρη αντιθορυβική προστασία, έχουν προγράμματα ακουστικών συνθηκών, τα οποία μπορεί να αλλάζουν αυτόματα, σύμφωνα με τις ακουστικές συνθήκες του περιβάλλοντος που βρίσκεσθε.
 
Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πανάκριβα, Ιδιαίτερα τα σύγχρονα ψηφιακά. Τα σύγχρονα ψηφιακά βαρηκοΐας είναι πλέον τόσο προσιτά, που οι περισσότεροι πάσχοντες μπορούν να τα αποκτήσουν. Η απόφαση σας πρέπει να στηρίζεται στην ουσία της ποιότητας ζωής που εσείς αξίζετε. Το ακουστικό δεν είναι κάποιο πρόσθετο αξεσουάρ στην γκαρνταρόμπα σας. Αγοράζοντας ένα ακουστικό βαρηκοΐας, στην ουσία αγοράζετε την ίδια την ακοή σας. Όχι το ακουστικό.
 
Ο γιατρός διέγνωσε αμφιτερόπλευρη βαρηκοΐα και στα δυο μου αυτιά. Μου είπε όμως πως το ταμείο μου εγκρίνει μόνο ένα ακουστικό. Άρα θα αγοράσω μόνο ένα. Αυτό είναι αλήθεια. Πολλά ταμεία εγκρίνουν την αγορά ενός μόνο ακουστικού. Αν όμως η βαρηκοΐα σας είναι αμφιτερόπλευρη και σεις εφαρμόσετε ένα μόνο ακουστικό, το πρόβλημα σας θα λυθεί κατά 50%. Έτσι θα πρέπει να συμβιβάζεσθε και να ακούτε καθαρά από την πλευρά που φοράτε το ακουστικό σας. Από την άλλη όμως πλευρά που δεν φοράτε ακουστικό, το πρόβλημα θα παραμείνει.
 
Τα μικρά και αθέατα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο ακριβά και πιο ποιοτικά από τα παλιά μεγάλα ακουστικά που μερικοί Το μέγεθος και ο τύπος του ακουστικού βαρηκοΐας, δεν αποτελεί κριτήριο κόστους. Το μέγεθος καθ' αυτό, αποτελεί κριτήριο του βαθμού της βαρηκοΐας του πάσχοντος. Τα μικρά ακουστικά πόρου, ενδείκνυνται μόνο για ελαφρές έως μεσαίου Βαθμού βαρηκοΐας. Τα μεγαλύτερα για σοβαρότερες και ειδικές περιπτώσεις. Το κόστος του ακουστικού εξαρτάται από άλλους παράγοντες, μερικοί από τους οποίους είναι ο αριθμός των καναλιών, ο αριθμός προγραμμάτων, η αυτόματη αντιθορυβική προστασία και ο τιμοκατάλογος του οίκου που κατασκευάζεται.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συστήνουμε στους αναγνώστες της σελίδας μας να είναι προσεκτικοί με πλανόδιους πωλητές ακουστικών βαρηκοΐας και να προσέχουν αν το Κέντρο Ακοής που επισκέπτονται διαθέτει Πιστοποιητικό Αναγνωρισμένου Μέλους από τον Σύλλογο Ακοοπροθετιστών Ελλάδος.
Copyright © 2007 Alfa Acoustics Ltd™ is a trademark of Alfa Acoustics. All Rights Reserved.