Αρχική Επικοινωνία Περιεχόμενα
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ
ΑΚΟΗ
ΠΕΡΙ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΣΥΣΚΕΥΕΣ-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΟΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
 
 
Αστυδάμαντος 5
Παγκράτι
(Πλατεία Μεσολογγίου)
Αθήνα ΤΚ - 116 34
Τηλ. 210 72 47 400
 
 
» Αρχική » Ακούστε τη ζωή
Ακούστε τη ζωή
Ακούστε τη ζωή
 
Η ΑΚΟΗ, είναι ίσως η πιο πολύτιμη αίσθηση από όλες τις υπόλοιπες. Είναι γιατί μας βοηθά να επικοινωνούμε φυσιολογικά με το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας. Η ακουστική απώλεια, σε όποιο βαθμό κι αν υφίσταται, οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα όπως είναι η κοινωνική απομόνωση και η μελαγχολία. Υπάρχουν πολύ σοβαρές συνέπειες οι οποίες δημιουργούνται από την αδιαφορία μας στην βαθμιαία ακουστική απώλεια.

Έτσι, το Ακουστικό Βαρηκοΐας αποτελεί την μόνη ουσιαστική λύση στα ανωτέρω προβλήματα και βοηθά τον πάσχοντα σε μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση του προβλήματος. Δεν αποκαθιστά πλήρως την φυσιολογική ακοή του, αλλά τον βοηθά να ακούει καθαρότερα και σε φυσιολογικά επίπεδα την ανθρώπινη ομιλία και άλλους ήχους του περιβάλλοντος.

Κι όμως, πολλοί άνθρωποι με πρόβλημα ακοής, δεν επιθυμούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Θέλουν να ζουν με το πρόβλημα. Εάν ανήκετε σ' αυτήν την κατηγορία, μην συνεχίσετε στην ανάγνωση του παρόντος. Εάν όμως θέλετε να δώσετε οριστικό τέλος στο πρόβλημα και να ακούτε καθαρά τους ανθρώπους που σας μιλούν γύρω σας, τότε συνεχίστε.

Η Διαδικασία της Ακουστικής Αποκατάστασης. Επισκεπτόμενος κάποιος ένα Κέντρο Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοΐας, δεν ζητά απλά να αγοράσει ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Θέλει να αποκαταστήσει την ακοή του με υπεύθυνο και επιστημονικό τρόπο. Θα δούμε λοιπόν ότι στην ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ο ενδιαφερόμενος δεν θα αγοράσει απλά ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Διότι το ακουστικό είναι μόνο το ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ της διαδικασίας. Η πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος συνίσταται σε διάφορα στάδια, όπως:

Α. Η ακριβής μέτρηση. Διενεργούμε το Ακοόγραμμα της ακουστικής του απώλειας, όπου διαπιστώνεται το μέγεθος και ο τύπος της βαρηκοΐας του πάσχοντος. Η σωστή μέτρηση είναι μια διαδικασία που διαρκεί είκοσι περίπου λεπτά και γίνεται στα Κέντρα μας κάτω από ειδικές συνθήκες.

Β. Ιστορικό. Στην συνέχεια ζητούμε από τον πάσχοντα να περιγράψει την προσωπική του εμπειρία, τον χρόνο ή και τον τρόπο από τον οποίο προήλθε η δυσκολία ακοής που αντιμετωπίζει. Ζητούμε επίσης στοιχεία από την καθημερινότητα του δημιουργώντας μια πλήρη εικόνα για τις προσωπικές και καθημερινές του ανάγκες. Αυτά είναι τα στοιχεία που μας οδηγούν στην σωστή επιλογή του καταλλήλου Ακουστικού Βαρηκοΐας και εξηγούμε περιληπτικά τον τρόπο χρήσης του.

Γ. Η επιλογή του σωστού ακουστικού. Στην ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ η επιλογή ενός ακουστικού βαρηκοΐας γίνεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες ακουστικών βαρηκοΐας στον κόσμο. Διαθέτοντας 74 διαφορετικούς τύπους ακουστικών βαρηκοΐας μπορούμε να επιλέξουμε την βέλτιστη λύση η οποία θα δίνει λύση σε όλα τα ιδιαίτερα προσωπικά δεδομένα που ο πάσχων αναζητά. Να σημειωθεί ότι ο κάθε ένας από τύπους Ακουστικών Βαρηκοΐας που διαθέτουμε αποκαθιστά ξεχωριστό τύπο βαρηκοΐας και προσωπικών απαιτήσεων.

Γι αυτό γίνεται ακριβής μέτρηση του ακουστικού πόρου με την λήψη εκμαγείου με τις πιο σύγχρονες μεθόδους έτσι ώστε το ακουστικό βαρηκοΐας να εφαρμόζει τέλεια και χωρίς καμία ενόχληση. Η εφαρμογή ενός ακουστικού γίνεται μόνο με την σωστή ρύθμιση για το δικό σας αυτί ώστε να μπορεί να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Δ. Η εφαρμογή. Η εφαρμογή του ακουστικού βαρηκοΐας είναι υψίστης σημασίας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Δια τον λόγο αυτό και στην εφαρμογή διαθέτουμε τον μεγαλύτερο χρόνο. Στην διαδικασία μπορεί να παρουσιαστούν διάφορες τεχνικές δυσκολίες, οι οποίες όμως αποκαθίστανται πλήρως. Ακόμη και αν επιλέξουμε το καλύτερο και ακριβότερο Ακουστικό Βαρηκοΐας, χωρίς την σωστή ρύθμιση, το αποτέλεσμα θα είναι κατά πολύ υποδεέστερο από το επιθυμητό.


Κατηγορίες. Οι κατηγορίες των ακουστικών βαρηκοΐας είναι τρεις:

(α) Αναλογικά. (απλά ακουστικά με μικρές δυνατότητες),
(β) Ψηφιακά Προγραμματιζόμενα. με 2 κανάλια προσαρμογής και άριστη ποιότητα ήχου
(γ) Ψηφιακά. με 6 έως 48 κανάλια προσαρμογής, υψηλής τεχνολογίας, με απόλυτα διαυγή ήχο και άπειρες δυνατότητες εφαρμογής.

Στα προγραμματιζόμενα και τα ψηφιακά ακουστικά το επιτυχές αποτέλεσμα έρχεται μετά από προγραμματισμό για τον οποίο απαιτείται ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία. Στα Κέντρα Ακοής της ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ, η πολυετής πείρα συνδυαζόμενη από συνεχή εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες και με την χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνικών μέσων εγγυώνται την σωστή για κάθε περίπτωση ρύθμιση του ακουστικού σας.

Όλα τα Ακουστικά Βαρηκοΐας που διαθέτουμε, έχουν Πιστοποίηση Ποιότητας CE:

Ε3/833/99 ΕΚΕΒΥΛ

Η Προσαρμογή. Η επίτευξη του τελικού αποτελέσματος γίνεται μετά από ένα χρονικό διάστημα εξοικείωσης το οποίο ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανάλογα με την ηλικία και την πρότερη εμπειρία του χρήστη. Το διάστημα αυτό διαρκεί από τρεις έως οκτώ εβδομάδες και συμβαίνει διότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος προσαρμόζεται δύσκολα σε νέες ηχητικές συνθήκες. Σε αυτό το διάστημα όμως σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται προσαρμογή, δεν υπάρχει ενόχληση στον χρήστη, απλά δεν είναι δυνατή η επίτευξη του τελικού αποτελέσματος άμεσα.

Η σωστή εφαρμογή του ακουστικού δεν είναι το τέλος της διαδικασίας, αλλά ή αρχή. της σχέσης μας με τον πελάτη μας. Κατά το πρώτο διάστημα της εφαρμογής ενός ακουστικού βαρηκοΐας ο χρήστης βιώνει πολλά πρωτόγνωρα ηχητικά ερεθίσματα. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι και ενοχλητικά. Ο ακοοπροθετιστής είναι αυτός που θα βοηθήσει τον χρήστη να κατανοήσει το κάθε καινούργιο δεδομένο και να διορθώσει, αν αυτό είναι απαραίτητο, την ρύθμιση του ακουστικού για να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί ευκολότερα. Μετά την εφαρμογή του ακουστικού βαρηκοΐας ο χρήστης θα έχει με τον υπεύθυνο τεχνικό τουλάχιστον τρεις συνεδρίες σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Η συντήρηση Τέλος, το ακουστικό βαρηκοΐας χρειάζεται έλεγχο και καθαρισμό, ανά τέσσερις μήνες στα εργαστήρια μας. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της ακοής σας και αν χρειαστεί θα επέμβουμε σε νέα ρύθμιση του ακουστικού για να ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δεδομένα.

Συνιστούμε στους πελάτες μας να επισκεφθούν τον Ιατρό τους και να καθαρίσουν το αποθηκευμένο κερί του ακουστικού τους πόρου. Η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Μην αναβάλετε άλλο την αναβάθμιση της ζωής σας. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΠΛΟΥΜΗΣ
Υπεύθυνος Ακοοπροθετιστής
Μέλος του Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος
Copyright © 2007 Alfa Acoustics Ltd™ is a trademark of Alfa Acoustics. All Rights Reserved.