Αρχική Επικοινωνία Περιεχόμενα
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ
ΑΚΟΗ
ΠΕΡΙ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΣΥΣΚΕΥΕΣ-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΟΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
 
 
Αστυδάμαντος 5
Παγκράτι
(Πλατεία Μεσολογγίου)
Αθήνα ΤΚ - 116 34
Τηλ. 210 72 47 400
 
 
» Αρχική » Συνήθεις Ερωτήσεις
Συνήθεις Ερωτήσεις
Συνήθεις Ερωτήσεις
 
Πώς να αντιμετωπίσω τη Μείωση Ακοής μου ;

Αν ο ειδικός σε θέματα ακοής εκτιμήσει πως η ακουστική σας αδυναμία δεν προέρχεται από κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο ούτως ή άλλως αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή εγχείριση, τότε θα σας συστήσει την εφαρμογή του κατάλληλου Ακουστικού Βαρηκοΐας. Τα ακουστικά βαρηκοΐας, ανάλογα με διάφορες ποιότητες που υπάρχουν στο εμπόριο, επαναφέρουν περίπου σε φυσιολογικά επίπεδα την ακοή μας, βελτιώνοντας έτσι αποτελεσματικά την ικανότητα επικοινωνίας ενός ατόμου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Τι μπορεί να κάνει ένα ακουστικό βαρηκοΐας ;

Να δυναμώσει τους ήχους στην απαιτούμενη ένταση που χρειάζονται οι υποβαθμισμένες συχνότητες. Να προσδώσει ευκρίνεια στην ομιλία στις περισσότερες συνθήκες. Να σας βοηθήσει να ακούσετε συγκεκριμένες συχνότητες καλύτερα, όπως τα σύμφωνα υψηλών συχνοτήτων (σ, τ, θ, φ και σχ). Να σας επιτρέψει να συμμετέχετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Να σας επιτρέψει να γίνετε ενεργά και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας (οικογένεια, φίλοι, εργασία, διασκέδαση)

Τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει ένα ακουστικό βαρηκοΐας ;

Να σας επαναφέρει την φυσιολογική ακοή. Να σας δώσει την ικανότητα να ακούτε καθαρά τον συνομιλητή σας όταν παρεμβάλλονται και άλλοι ήχοι περιβάλλοντος. Να μετατρέψει παραμορφωμένους ήχους σε καθαρό ήχο. Να σας επιτρέψει να ακούτε μόνο ότι εσείς επιθυμείτε.

Πως λειτουργεί ένα Ακουστικό Βαρηκοΐας ;

Ο ήχος μπαίνει στο ακουστικό βαρηκοΐας μέσω ενός μικρού ανοίγματος και συλλαμβάνεται από το μικρόφωνο. Υπάρχει ένας ενισχυτής (ή σύστημα πολλών ενισχυτών) μέσα στο ακουστικό βαρηκοΐας που ενισχύει τον ήχο. Ο ενισχυμένος ήχος εξέρχεται από το ακουστικό βαρηκοΐας από το μεγάφωνο και οδηγείται εντός του ακουστικού πόρου. Μια πολύ μικρή σε μέγεθος μπαταρία παρέχει ενέργεια στο ακουστικό. Ανάλογα με τον τύπο του ακουστικού βαρηκοΐας, η ένταση μπορεί να ρυθμίζεται αυτόματα από τη συσκευή ή από το χρήστη με ένα μικρό ρυθμιστικό ροδάκι στο εξωτερικό μέρος του βοηθήματος.

Πόσο καιρό θα κρατήσει ένα Ακουστικό Βαρηκοΐας ;

Εξαρτάται από την ποιότητα του ακουστικού και την σωστή συντήρησή του. Ο κύκλος ζωής ενός ακουστικού βαρηκοΐας με σωστή συντήρηση είναι τυπικά από τέσσερα έως έξι χρόνια.

Αν η βαρηκοΐα μου διαπιστωθεί και στα δύο αυτιά μου, μπορώ να αγοράσω μόνο ένα ακουστικό, ή πρέπει να πάρω δυο ;

Ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής που διάγετε. Το σωστό είναι να φοράτε 2 ακουστικά και να ακούτε καθαρά και από τις 2 μεριές του προσώπου σας. Και όχι μόνο. Βοηθώντας και τα 2 αυτιά σας ακούτε καθαρότερα και φυσιολογικά. Μπορείτε πάντα να εντοπίζετε την διεύθυνση της ηχητικής πηγής που εκπέμπει στερεοσκοπικά και είναι υποχρεωτικό να φοράτε 2 ακουστικά αν οδηγείτε αυτοκίνητο. Μην ξεχνάτε πως ο Θεός (που τα πάντα εν σοφία εποίησε), μας έδωσε 2 αυτιά να ακούμε. Αν όμως οι ανάγκες σας είναι πολύ περιορισμένες, ή αν δεν βγαίνετε έξω από το σπίτι ή αν το ακουστικό σας βοηθά να ακούτε μόνον έναν άνθρωπο που σας μιλά σ' ένα ήσυχο δωμάτιο ή θέλετε να ακούτε ικανοποιητικά μόνο την τηλεόραση, τότε μπορείτε να συμβιβασθείτε και με ένα ακουστικό.

Τι θα πρέπει να γνωρίζω πριν προμηθευτώ ένα ακουστικό βαρηκοΐας ;

Κατ' αρχάς ποτέ μην αγοράζετε ακουστικό βαρηκοΐας από πλανόδιους πωλητές ή από ραδιο-τηλεοπτικές διαφημίσεις. Πάντα να προσέχετε να αγοράσετε το ακουστικό σας από Εγκεκριμένο Κατάστημα ή Γραφείο που διαθέτει Έγκριση από το Πανευρωπαϊκό Κέντρο Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ) με αριθμό αναγνώρισης CE. Συζητήστε με τους ειδικούς σε θέματα ακοής, αν μια συσκευή θα αποτελούσε σημαντική βοήθεια για την περίπτωσή σας. Αν ναι, καθορίστε μαζί ποιες είναι οι ανάγκες σας και ποια αισθητική μορφή και τεχνολογία είναι η πλέον κατάλληλη για εσάς. Στα ραντεβού σας για την επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας πάντα να έχετε ένα συγγενή ή φίλο μαζί σας. Επειδή θα λάβετε πολλές πληροφορίες συγκεντρωμένες, είναι χρήσιμο να έχετε ένα δεύτερο άτομο που θα μπορεί να κρίνει και να συζητήσει μαζί σας τις διαφορές που είδε σε εσάς κατά την διάρκεια των δοκιμασιών. Πάντα να προσέρχεστε στα προγραμματισμένα ραντεβού επανελέγχου που θα σας ζητηθούν για την ορθή παρακολούθηση της προσαρμογής σας. Μην χάνετε επαφή με τους ειδικούς της ακοής σας κατά την διάρκεια της αρχικής εφαρμογής και προσαρμογής. Καλέστε τους αμέσως αν η συσκευή δεν λειτουργεί, αν πληγώνει το αυτί σας ή σφυρίζει όταν είναι τοποθετημένο εντός του αυτιού. Κρατείστε ένα ημερολόγιο με τις καλές ή με τις κακές ακουστικές σας εμπειρίες. Αυτό θα βοηθήσει και θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στον ειδικό σας κατά την διάρκεια της επόμενης επίσκεψής σας.
Copyright © 2007 Alfa Acoustics Ltd™ is a trademark of Alfa Acoustics. All Rights Reserved.